Grupa wokalna

Grupa wokalna powstała we wrześniu 2014 r. Utworzyły ją najstarsze dziewczęta z Chóru MILLE VOCI. Aktualnie grupa liczy 23 dziewczęta w wieku 12-20 lat i wciąż jest otwarta dla nowych chętnych. Dziewczęta sięgają po różnorodny repertuar. Chętnie współpracują z młodszymi grupami i biorą udział w wielu aktywnościach proponowanych chórowi.

Próby odbywają się 2 razy w tygodniu i trwają 60 min. Z racji wieku uczestniczek kładziemy nacisk na ich samodzielność i dążymy do ich zaangażowania we współdecydowanie o sprawach grupy.

Co roku grupa uczestniczy w weekendowych warsztatach wokalnych, podczas których działamy wyjątkowo intensywnie: śpiewamy, pracujemy nad emisją głosu, oddechem i ruchewm scenicznym, dyskutujemy o ważnych sprawach (czasami bardzo zawzięcie ;P), gramy w siatkówkę, oglądamy filmy… Co roku wyjazd ma jakiś temat. Zainteresowanych szczegółami działań zapraszamy do lektury poniższych wpisów.

Weekendowe warsztaty wokalne 2020

Koncert bajkowy – w trakcie realizacji